• Wishio

5 уникални подаръка, които ще сплотят семейството ви

Замисляла ли си се колко еднакви, но и същевременно колко различни са членовете на твоето семейство? Това е така, защото пряко или непряко вие сте си създали семейна култура. Семейната култура влияе върху начина, по който всеки член на семейството мисли, чувства и действа ежедневно.


В едно семейство се създават традиции, като дълъг семеен обяд в неделя или специален начин, по който се отпразнува всеки рожден ден. Възприятието за кое е правилно и кое не също се формира в семейството и е част от семейната култура. От големи житейски избори и действия до малки подробности, тя е основополагаща, защото е голяма част от това, което прави човека, личността, която е.

За поддържане и подсилване на семейна култура и сплотеност най-подходящи са семейните подаръци. За това сме подготвили 5 предложения за споделени семейни подаръци, които ще създадат чувство на близост между членовете на семейството:


Семейно пътуване

Планирай пътуване, свързано с книга, човек, приключение или нещо друго. Ученето на нещо ново заедно води до уникални дискусии, благодарение на различните възрасти, преживявания и перспективи на всеки от семейството.


Семейни творения

Открий школа по изкуства, която ще ви позволи да творите заедно като семейство картини, керамика, стъклопис и какво ли още не.


Семеен ден сред природата

Природата действа зареждащо и може да предостави много приключения и положителни емоции за едно семейство. Каякинг в екип, катерене, пикник сред природата, а защо не и вечерен огън на палатки, сгушени под одеала, разказвайки си вълнуващи истории.


Семейно търсене на съкровища

Организирай семейно търсене на съкровища, като разпространиш свързани със семейството предмети на различни места в парк и членовете на семейството заедно трябва да ги открият чрез разгадаването на интересни загадки. А ако искаш да ги затрудниш, може да разпръснеш предметите не просто в парка, а из целия град.

Семейна рецепта

Опаковай сурови съставки индивидуално за всеки член на семейството, за да приготвите заедно специална рецепта. Ефектен начин да го направиш е да избереш стара семейна рецепта, която се предава през поколенията. Споделените подаръци спомагат за сплотяването на семейството много повече от единичните такива, защото ние сме това, което преживяваме, а не това, което притежаваме.


Източник: https://karacarrero.com/shared-family-experience-gifts/

47 views

"Ние сме това, което правим, не това, което имаме!"

Телефон

Имейл

  • Facebook
  • Instagram

© 2020 Wishio