Wishio Logo-01.png

Нашите писатели

96392008_2913773015337304_59221690253532

Велина Филипова

Коя си ти и защо повярва в Wishio? 

 

Човек, който се опитва да се ориентира в своята персонална вселена, най-напред това съм аз. Дълго се носех в безтегловност, далеч от планетата. Но когато стъпих на земята, разбрах, че витаенето в пространството и времето ми принадлежи. Затова няколко пъти в седмицата се оставям на свободното реене. Един ден ненадейно се скачих със совалката на Wishio, чийто екипаж бе решил да излезе извън орбитата на конвенционалните продажби. 

 

“Нашата цел е да създадем общество на сладкодумни разказвачи на чудеса, насърчаващи споделянето на житейски скъпоценности.”

 

Те искаха да предоставят услуга, която да даде много повече от преживяване на своите потребители. Те искаха да предложат изобилие от истории за богатството на живота. Как можех да им помогна? Като разказвам за своите малки находки с поглед от височините на моя полет и от вътре - с пътувания между хората, житните класове, чувствата и даровете на природата. Знам, че всички преживяваме разни неща, които често наричаме съвпадения. Аз предпочитам да ги наричам чудеса. 

 

Вярвам в науката, но съдбата ми не е отредила да разбирам света по пътя на логика. Във физиката, математиката и философията има толкова любов, красота и хуманност, но тъй като не мога да ги почувствам чрез числата, приех да ги издирвам чрез сетивата и речта. Тактилен и разговорлив човек, такава съм. Предполагам, че гласните струни са най-развитата част от тялото ми. Но да оставим това настрана: всичко, което докосва тялото и душата ми и ме изпълва с екзистенциално знание, може да ме вдъхнови. Приех предизвикателството на Wishio и се залавям да разказвам. 

 

Аз знам, че нищо не знам, но знам, че важното е да искам да знам. Ако последното изречение леко ви опули, спокойно - сега разбирате какво им е на близките ми.  

 

От сърце ви каня да станете читатели в новата платформа на Wishio. Освен моите експресии, там предстои да бъдат окачени истории и от други автори - всички, обединени от идеята, че ние сме това, което преживяваме, а не това, което притежаваме. Да откроим богатствата на живота, не да ги напудряме, да ги виждаме заедно, затова сме тук. А вие като читатели и разказвачи винаги сте добре дошли!